Het beste - Spirit Healing Blog - spirithealing

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Het beste

spirithealing
Gepubliceerd door in Irma Sisila ·
Tags: Gedichtgezondmotivatie.
Het beste

Als we een baby krijgen, willen we die het beste geven wat in ons vermogen ligt. Voor het eerste jaar krijgen ze geen suiker, niet teveel zout, etc. Veel puur eten. Mensen in de wereld van de toppaarden zullen er alles aan doen om het paard in de beste conditie te houden. Het allerbeste eten, de beste verzorging, genoeg beweging, want het paard is veel waard.

En dan vraag ik me af... Waarom houden mensen zo van dingen die niet goed voor ze zijn. Eigenlijk best raar toch, dat je er behoefte aan hebt om dingen te eten, die niet goed voor je zijn. Is dat een foutje in de natuur of hebben we dat onszelf aangeleerd?

En wat jammer dat we zo kritisch op onszelf (en een ander) zijn dat onze eerste levensbehoefte, om zoveel van jezelf te houden dat je kunt overleven, als egoïstisch wordt gezien. Voor jezelf zorgen, van jezelf houden is de eerste levensbehoefte en daarbij kun je ook nog veel ruimte in jouw hart vinden voor de mensen om jou heen (maar niet over jouw grens heen).

Als voormalig topsporter weet ik hoe belangrijk het is om voor jouw lichaam te zorgen. Iedere dag een half uur fietsen of wandelen is genoeg voor het lichaam. Maar ook dansen, yoga of iedere andere sport/ beweging kan je goed doen. Zoveel tijd is het niet op een dag, maar het voorkomt lichamelijke klachten. Toch lijkt het vaak of mensen daar geen tijd voor maken.

Ontspannen is een basisbehoefte. Het is niet alleen geschikt voor vakantie ;) . Je hebt het nodig, iedere dag. Tien minuten diep ademen vanuit de buik kan je bijvoorbeeld al meer ontspanning geven.

Gun jezelf het beste, neem die tijd voor jezelf.

Irma <3
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu